Tietooni on tullut, että kateelliset tahot ovat esittäneet epäilyjä Soramoton toimivuudesta, jopa epäilleet koko juttua pilaksi. Onneksi meidän tositekijöiden ei tarvitse välittää tällaisesta. Voimme antaa tulosten puhua. Tänä keväänä on valikoidulle joukolle alkanut kaksi alkeis- tai muuntokurssia. Itse katson tämän olevan vahva luottamuslause Soramoton puolesta. Nämä kurssien yksittäistoteutukset tulevat sen verran kalliiksi, etten usko kokeneiden, jo menestystä saavuttaneiden koiranohjaajien hakeutuvan niille, jos he eivät koe saavansa rahoilleen vastinetta.

Valitettavasti en voi laittaa esille valmiiden virkakoirien videoita, koska niiden koulutus on tapahtunut salassapitosopimuksen alaisuudessa. Katsotaan jos saan esille joitakin videoita valottamaan Soramoton periaatteita.

Uskon, että nyt alkaneiden alkeiskurssien pohjalta pystymme kasaamaan opintokokonaisuuden, jonka hinta on myös tavallisten harrastajien saavuttavissa. Tarkoitus on aloittaa nämä kurssit huhti – toukokuussa. Kursseja tulee olemaan 3 – 5 rinnakkain ja yhden kurssi kesto on 5 koulutuskertaa. Kurssin hinta pyritään saamaan n. 200 euroon.

Kurssit ovat jo ennakkoilmoittautumisien perusteella lähes täynnä, mutta jonkin verran paikkoja on vielä vapaana.

Shihan Sami.